19 липня 2015 року на запрошення генерального директорам ВП "Южно-Українська атомна електростанція" Володимира Лісніченка делегація духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату на чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом відвідала Южно-Українську АЕС, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Патріарха Філарета супроводжували голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, настоятель храму святих апостолів Петра і Павла у місті Южноукраїнську протоієрей Віктор Бурка, працівники Прес-центру Київської Патріархії.

Делегація оглянула адміністративні приміщення підприємства, де Володимир Лісніченко та представники адміністрації АЕС розповіли про історію та специфіку роботи підприємства. Також генеральний директор провів екскурсію для глави УПЦ КП у машинний зал та приміщення пульту управління Першого енергоблоку АЕС.

Предстоятель Київського Патріархату також поспілкувався із диспетчерами, які позмінно несуть вахту та спостерігають за роботою реакторів. У розмові з працівникам станції владика подякував їм за невтомну працю та благословив їх.

Теги: