17 липня 2015 року владика Михаїл, єпископ Вінницький і Брацлавський УПЦ КП, прибув з візитом на парафію Архістратига Михаїла с. Новофастів Погребищенського благочиння, де взяв участь в урочистому акті передачі старовинного храму єпархії УПЦ КП, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Для передачі храму релігійній громаді УПЦ Київського Патріархату прибули голова Вінницької ОДА Коровій В. В., начальник управління у справах національностей і релігій Салецький І. О., керівництво Погребищенського району, голова сільської ради.

Владика зустрів і привітав голову облдержадміністрації та запросив до храму, де віруючі за традицією піднесли йому коровай.

Голова Вінницької ОДА зачитав своє розпорядження про передачу храму, після чого акт прийому-передачі підписали від влади Салецький І. О., а від громади настоятель протоієрей Олег Харчук та голова парафіяльної ради.

Єпископ Михаїл подякував Валерію Коровію за його принципову позицію щодо виправлення історичної несправедливості та повернення храмів, які були відібрані більшовиками, релігійним громадам.

Після цього єпископ Михаїл з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагородив загиблого героя АТО капітана Башняка Романа Васильовича медаллю «За жертовність і любов до України» посмертно. Владика разом з головою облдержадміністрації поспілкувались з родиною загиблого воїна.


Теги: