Єпископ УПЦ КП взяв участь у заходах з нагоди річниці визволення луганського міста від бойовиків «ЛНР»21 липня на запрошення добровольчих батальйонів, владика Афанасій, єпископ Луганський і Старобільський УПЦ КП, взяв участь у заходах з нагоди визволення м. Рубіжного від бойовиків «ЛНР», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Рівно рік тому м. Рубіжне було звільнене від бойовиків зведеними батальйонами «Айдар», «Чернігів», «Луганськ-1» одразу після військової операції 30-ї механізованої бригади ВСУ.

Військові разом із владою та місцевими жителями зібралися біля пам’ятного знаку встановленого полеглим бійцям 30-ї механізованої бригади м. Новгоград-Волинського де єпископ Афанасій разом із духовенством Луганської єпархії відслужив панахиду.

По завершенні владика звернувся до присутніх з повчальним словом у якому наголосив, що жертовність полеглих воїнів має стати для нас ще більшим стимулом захищати Україну та відкинути ворога з території України, щоб їхня жертва не була даремною.

За його словами, жертва полеглих воїнів ніколи не буде забута, а молитви за них будуть вселяти надію в серця, що Господь оселить їх і місці світлому, у місці квітучому, де всі святі і праведники спочивають.

Теги: