У Чернівцях готується ІІ Конгрес молодих дослідників релігії29-30 жовтня 2015 р. у Чернівцях відбудеться ІІ Конгрес молодих дослідників релігії «Релігія в сучасній культурі», який організують Кафедра культурології, релігієзнавства та теології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича і МГО «Молодіжна асоціація релігієзнавців», повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Мета конгресу – створити спільне міждисциплінарне поле для обговорення місця та ролі релігії в сучасній культурі, налагодити контакти та поглибити існуючі зв’язки між дослідниками релігії різних інституцій України через обговорення актуальних проблем присутності релігії в сучасних формах культури.

Передбачається обговорення наступних тем:
конфесійна ідентичність та сучасна політична культура;
релігійні маркери в сучасній культурі споживацтва;
релігія та сучасна правова культура;
релігійні мас-медіа та місце релігії у світській медіа-культурі;
релігійна складова сучасної літератури, образотворчого мистецтва та музики;
релігійне у сучасних телевізійних серіалах та кінострічках;
елементи релігійного у сучасній кібер-культурі.

До участі запрошуються усі дослідники релігії (науковці, викладачі, аспіранти, студенти), які працюють у сфері релігієзнавства, культурології, політології, соціології, соціальної комунікації, мистецтвознавства та інших соціогуманітарних дисциплін.

Робочі мови конференції: українська, російська, англійська.

Потенційний учасник повинен відправити анкету учасника та анотацію доповіді на 300 слів електронною поштою на адресу natok_sofi@meta.ua з зазначенням теми листа «Релігія в сучасній культурі. Конгрес 2015». Останній термін подання заявок – 1 жовтня 2015 року. Оргвнесок ─ 150 грн. Для іногородніх учасників пропонуються різні варіанти поселення (вартість складає від 50 до 150 грн. /добу).

З усіх питань, що стосуються конгресу, можна звертатись за електронною адресою natok_sofi@meta.ua або за телефоном +380950210898; +380966740916.

Фото Facebook

Теги: