УГКЦ проводить міжконфесійний табір для дітей воїнів АТО та переселенців3 серпня у Марійському духовному центрі УГКЦ в Зарваниці розпочався дитячо-юнацький табір «Україна єдина» для дітей-переселенців зі Східної України, дітей із Хмельниччини та дітей учасників АТО, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Понад 150 учасників, які є жертвами війни, у невимушеній таборовій атмосфері беруть участь у програмі, що її підготували спеціально для них аніматори, психологи та священики.

«Беручи до уваги події війни, у котрій першими невинними жертвами, які найчутливіші до цього роду подій, є діти, проведення такого табору дасть нагоду об’єднати їх та дати їм можливість збагатитися культурно та духовно», ‒ розповідає співорганізатор Роман Демуш.

Тематика табору «Україна єдина» покликана сприяти розумінню, що перемога над злом можлива лише за умови єдності в народі. Організатори свідомі різного походження учасників табору та відмінності їх конфесійної приналежності, тому програма має на меті запропонувати загальні принципи християнського життя та моралі.

Організаторами табору виступили митрополит і архиєпископ Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк), адміністрація Марійського духовного центру «Зарваниця» та група аніматорів-волонтерів «Аніматор».

Теги: