2 вересня 2015 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Національний університет "Києво-Могилянська академія", де прочитав студентам лекцію, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

На головному плацу університету главу УПЦ КП зустріли президент НАУКМА Андрій Мелешевич та віце-президент Києво-Могилянської Академії Людмила Дяченко.

У кабінеті ректора Патріарх Філарет провів зустріч з адміністрацією вишу. Владика згадав, як був свідком відновлення Києво-Могилянської академії та академічних храмів на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці у старому (мазепинському) академічному корпусі та храму на честь Святого Духа.

Після зустрічі Предстоятель Київського Патріархату у культурно-мистецькому центрі Києво-Могилянської академії прочитав відкриту лекцію для понад восьми сотень студентів першого курсу на тему "Сенс земного життя людини". Лекція викликала жваве обговорення серед студентів і владка відповів на запитання.

Президент Києво-Могилянської академії Андрій Мелешевич подякував архіпастирю за лекцію та вручив йому у подарунок енциклопедичне видання "Києво-Могилянська академія у іменах".

Також ректор запросив владику зробити запис про відвідини академії у книзі почесних гостей - "хвальній книзі".

Теги: