Нещодавно у серпні, з благословення ієрарха УПЦ КП — єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, у Харкові на стадіоні футбольного клубу «Металіст» було проведено благодійну акцію – футбольний турнір «Миру та Єднання» для дітей переселенців зі Сходу, дітей українських військовослужбовців, які виконують свій воєнний та громадянський обов’язок у зоні АТО, дітей з багатодітних сімей, а також дітей недільної школи Свято-Пантелеймонівського храму, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

У заході взяли участь більше ніж 60 дітей. Переможцем змагань у підсумку стала команда з назвою «Дніпро», срібним призером – «Барселона», бронзовим – «Металіст». Проте основним завданням цього турніру було зібрати дітей на футбольному полі, аби подарувати їм яскраві враження та емоції, посмішки і, звичайно ж, дозволити відчути дух спортивних баталій.

Окрім кубка, грамот та подарунків, одинадцять чоловік з групи учасників змагань отримали право вивести професійних футболістів на поле в неділю на матчі «Металіст» – «Говерла», а всі інші отримали безкоштовні квитки на цей матч.

Турнір був проведений завдяки підтримці Всеукраїнського благодійного фонду «Eleos-Харків», ФК «Металіст», Асоціації багатодітних сімей «АММА», БФ «Ранок-Україна».

Теги: