7 вересня 2015 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав урочистості у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України та привітав військовослужбовців та ветеранів з 23-ю річницею від дня створення воєнної розвідки, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.


Очолив урочисті заходи Президент України Петро Порошенко, який звернувся з промовою до військових, у якій відзначив важливість діяльності української розвідки, особливо в сучасних умовах, коли проти України Росія веде неоголошену, підступну та жорстоку війну, цитує главу держави УНН.

Глава держави вручив державні нагороди 11-ом офіцерам-розвідникам. В урочистостях також взяли участь міністр оборони України Степан Полторак, голова Служби безпеки України Василь Грицак, голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов.

З вітальною промовою до розвідників звернувся Патріарх Філарет. Архіпастир привітав присутніх зі святом і запевнив, що перемога України у війні на Донбасі станеться вже зовсім скоро, але головне - пам'ятати, що перемога залежить не від людей, а від Бога, а Бог з українцями.

Також він закликав військових пам'ятати про головну християнську чесноту: любов, від якої українці отримають єдність і перемогу.

Теги: