Керуючий справами УПЦ розповів главі Албанської Православної Церкви про релігійну і політичну ситуацію в Україні8 вересня, у рамках офіційного візиту до Албанії, керуючий справами УПЦ (МП), митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) зустрівся із Предстоятелем Албанської Православної Церкви архієпископом Тиранським і всієї Албанії Анастасієм, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

У зустрічі також взяли участь голова Адміністративного апарату Київської митрополії архімандрит Віктор (Коцаба) та секретар приходів Московського Патріархату в Італії архімандрит Антоній (Севрюк).

В ході бесіди з архієпископом Анастасієм митрополит Антоній розповів йому про сучасну релігійну і політичну ситуацію в Україні та попросив первосвятительских молитв за український народ.

У свою чергу, архієпископ Анастасій завірив керуючого справами УПЦ у цілковитій підтримці Предстоятеля УПЦ митрополита Київського і всієї України Онуфрія та постійній молитві, яку підносять в Албанській Православній Церкві за Україну та її православний народ. Він висловив свою підтримку вірним Української Православної Церкви.

Також керуючий справами УПЦ виступив із доповіддю на міжнародній конференції «Мир завжди можливий. Релігійно-культурний діалог», яка 6-8 вересня відбулася в Тирані під головуванням Предстоятеля Албанської Православної Церкви. Митрополит Антоній виступив із доповіддю «Миротворчість в Україні: Православна перспектива».

В роботі міжнародної конференції взяли участь богослови, філософи, політичні та громадські діячі різних країн світу, зокрема прем’єр-міністр Албанії Еди Рама, міністр добробуту та молоді Албанії Бленди Клоса, віце-президент Європейського парламенту, відповідальний за міжрелігійний діалог, міністр закордонних справ Албанії Дітмар Бушаті, екс-прем’єр Італії Романо Проді, міністр Юстиції Італії Андреа Орландо, міністр закордонних справ Італії, Паоло Джентілоні та інші.

У день відкриття конференції для організаторів та учасників відбувся урочистий прийом у Президента Республіки Албанія Буяра Нішані.

Теги: