15 вересня 2015 року глава УПЦ КП Патріарх Філарет у своїй резиденції провів зустріч з авторами та ініціаторами духовно-культурного проекту "Україна: Небесна хроніка". Делегація ознайомила Предстоятеля Київського Патріархату з концепцією проекту, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Зустріч Патріарха відбулася з ініціаторами проекту -- настоятелем храму святого архистратига Божого Михаїла м. Черкаси, настоятелем громади преподобного Антонія Печерського у м. Прага (Чеська Республіка) протоієреєм Анатолієм Лещенко; заслуженим художником України, лауреатом національної премії України ім.Т.Г.Шевченка Миколою Бабаком, президентом Асоціації арт-галерей України Віктором Хаматовим та благочинним Черкаського благочиння протоієреєм Андрієм Шпунтом.

Цей проект складається з двох частин: демонстрації унікальної виставки "Народна ікона Центральної України ХVІІ-ХХ ст." з колекції Миколи Бабака, що представляє маловідомі у міжнародному контексті високохудожні зразки українського народного іконопису, і презентації багатопланового сучасного фотопроекту "Теллуріс" арт-тандему художників Миколи Бабака та Євгенія Матвєєва, який грунтується на національних особливостях українського народу з його яскраво вираженою історичною європейською сутністю.

Реалізація проекту сприятиме розповсюдженню сучасної української культури, популяризації українського культурного життя, поширенню знань про духовну і культурну спадщину, формуванню позитивного іміджу України у світі і розвитку та поглибленню міжнародних культурних зв'язків.

Планується що презентація проекту відбудеться у низці країн, які мають потужні українські громади. Серед таких країн: Чехія, Польща, Австрія, Німеччина, Франція, Іспанія, Португалія, а також США, Канада і Австралія.

Патріарх Філарет благословив духовно-культурний проект "Україна: Небесна хроніка" та наголосив, що ця ініціатива сприятиме згуртуванню українських громад у різних країнах Європи, США, Канади, Австралії, а також зміцненню духовно-культурних зв'язків України з народами Європи та світу. Предстоятель благословив сприяти у реалізації даного проекту Управлінню зовнішніх церковних зв'язків УПЦ КП, Черкаській єпархії та іншим церковним інституціям.

Теги: