У Вінниці стартував соціальний проект УГКЦ «Батьки і діти – спільна мова»20 вересня 2015 року у Вінниці відбувся перший захід проекту «Батьки і діти – спільна мова», одного з переможців Всеукраїнського конкурсу соціальних проектів «Хочу! Можу! Зроблю!», який організовує соціальна ініціатива «То-Ся не зробить!» (проект Патріаршої Комісії усправах молоді УГКЦ) за підтримки БФ ім. Митрополита Андрея Шептицького, БФ «RENOVABIS», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

У проекті беруть участь більше 60-ти молодіжних організацій – конкурсантів з усієї України. Вінницький проект, за реалізацію якого взялася молодіжна християнська спільнота "Я живу", є одним із 11, які стали переможцями.

Тут така ініціатива відбувається вперше. Метою проекту є надання об’єктивних, актуальних знань про виховання дітей, налагодження здорового спілкування у сім’ях між різними поколіннями, попередження та вирішення конфліктних ситуацій у родині.

Впродовж проекту учасників очікують тренінгові заняття, короткі і практичні лекції з психології, педагогіки, християнської моралі. Діти і молодь матимуть окремі зустрічі, в тому числі активне дозвілля, майстер-класи. Кульмінацією проекту є спільний родинний арт-проект на природі, під час якого усі тренери і священики підсумують успіхи сімей і визначать завдання  для подальшого зростання.

Заходи проводитимуться 20, 26 вересня, 3, 4 жовтня від 13.00 години. Запрошуються усі охочі сім’ї з дітьми до 18 років.

Місце проведення: храм Покрову Пресвятої Богородиці, вул. Київська 1 (навпроти центрального автовокзалу). Відповідальна особа: Ярослава Бондар.

Молодіжна спільнота «Я живу!» парафії Покрову Пресв. Богородиці Української Греко-Католицької Церкви діє від 90-х років ХХ століття. Основним завданням є сприяти духовному розвитку її членів, організації активного, творчого, християнського відпочинку. Молодь разом розвивається, бере участь у духовних зустрічах, літніх таборах на території всієї України. Організація «Я живу!» здійснювала досі внутрішньоцерковні проекти: театральні вистави, музичні концерти, реколекції та ін. Проект «Батьки і діти: спільна мова» – це перший великий проект, що здійснюється на всеукраїнському рівні. Керівниками і духовними наставниками усіх проектів спільноти є священики – монахи Чину Воплоченого Слова, що працюють у цій парафії у Вінниці.

Теги: