Єпископ УПЦ взяв участь у засіданні Нацкомісії України у справах ЮНЕСКОВікарій Київської митрополії УПЦ (МП) і голова її Адміністративно-господарського управління єпископ Бородянський Варсонофій взяв участь у роботі Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Захід відбувся 17 вересня у приміщенні Міністерства закордонних справ України під керівництвом голови Комісії Сергія Кислиці, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Були обговоренні питання, пов’язані з підготовкою та проведенням на національному та міжнародному рівнях ювілейної дати — 70-річчя утворення ЮНЕСКО.

Окрім того, в 2015 р. виповнюється 20 років з початку діяльності Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Організація активно співпрацює з УПЦ (МП) увесь цей час.

«Спільна участь на постійній основі Української Православної Церкви та ЮНЕСКО, при одночасній підтримці державних структур, спрямована, насамперед, на збереження архітектурних пам’яток України, що значно сприяє популяризації українських пам’яток історії та культури у світі. Але не треба забувати, що релігійні споруди, в які б часи вони не будувалися, призначені для молитви і повинні бути наповнені молитвою. Тільки в якості органічної єдності архітектури та літургійної богослужбової практики історична спадщина минулого сприйматиметься культурним світом як безумовне свідоцтво духовного багатства українського народу в минулому і в теперішньому часі», — окреслив єпископ Варсонофій основну мету участі УПЦ у засіданнях комісії України у справах ЮНЕСКО.

Теги: