«Опозиційний блок» ініціює створення тимчасової комісії для розслідування захоплень храмів УПЦУ парламентській фракції «Опозиційний блок», яка об’єднує колишніх депутатів від Партії регіонів, виступають з ініціативою створення тимчасової комісії для розслідування захоплень православних храмів, особливо в західній Україні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

«Завтра ми будемо ініціювати створення тимчасової слідчої комісії, тому що сьогодні наявні дуже багато фактів захоплення радикальними елементами православних храмів, особливо в Західній Україні», – сказав голова фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко на погоджувальній раді в понеділок.

На його думку, наявні факти захоплень православних храмів не можуть залишатися без уваги.

Раніше «Опозиційний блок» виступив із заявою, в якій вимагав у влади не допустити міжконфесійного конфлікту в Україні зважаючи на те, що останнім часом почастішали випадки зміни юрисдикції храмів УПЦ, які остання вважає захопленнями. Зокрема, днями сайт УПЦ повідомив, що "на Рівненщині «Правий сектор» знову допоміг рейдерам захопити храм".

Фото interfax.com.ua

Теги: