27 листопада 2015 року в Інституті філософії імені Г.С. Сковороди НАН України відбудуться історико-філософські читання «Європейська ранньомодерна філософія: український контекст». В межах цього заходу відбудеться круглий стіл на тему "Філософія та релігія в українській гуманітаристиці радянської доби", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рhilosophy.in.ua.


Організатори:

Коло питань:

1. Проблеми історико-філософської періодизації: наскільки доречно виокремлювати ранньомодерну філософію як окремий феномен?
2. Що таке ранньомодерна філософія? «Друга схоластика» і «генії філософії Нового часу».
3. Що означає бути філософом в ранньомодерну добу?
4. Ранньомодерна філософія та культурні і релігійні рухи раннього Модерну: Відродження, Реформація, Бароко, Просвітництво.
5. Методологічні проблеми дослідження ранньомодерної філософії.

Адреса: Київ, вулиця Трьохсвятительська, 4 відділ історії філософії України, кім. 415.

В межах Історико-філософських читань відбудеться круглий стіл на тему "Філософія та релігія в українській гуманітаристиці радянської доби".


Спікерами круглого столу виступають:


Анна Марія Басаурі Зюзіна – викладач кафедри культурології НПУ імені М.П. Драгоманова, к.філос.н.;
Денис Брильов – докторант кафедри культурології НПУ імені М.П. Драгоманова, к.філос.н.;
Олег Кисельов – учений секретар Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України, к.філос.н, с.н.с.;
Роман Самчук – науковий співробітник відділу історії зарубіжної філософії Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України, к.філос.н.

До дискусії запрошуються усі бажаючі.


Точний час і місце проведення круглого столу будуть вказані у програмі Історико-філософських читань «Європейська ранньомодерна філософія: український контекст».

Для включення в програму читань необхідно до 15 листопада 2015 року надіслати заявку, вказавши тему доповіді; прізвище, ім’я, по батькові; місце роботи, посаду, науковий ступінь, вчене звання, домашню і/чи службову адресу, номер телефону, адресу електронної пошти.

Адреса для заявок: 01001, м. Київ, вул. Трьохсвятительська 4, Інститут філософії імені Г.С. Сковороди НАН України, відділ історії філософії України, кім. 415, е-mail: serge.yosypenko@ukr.net

Заявки на участь у Круглому столі надсилать на е-mail oleg.kyselov@gmail.com із зазначенням «круглий стіл» у назві листа.

Для більшої інформації пропонують стежити за групою Інститут філософії імені Г.С. Сковороди НАНУ.

Теги: