24 листопада в Дніпропетровській області відбулося виїзне засідання членів правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» під головуванням Рустама Фатуллаєва. Учасники зустрічі відвідали область з метою оцінки перспектив співпраці християнських конфесій з органами й установами Державної пенітенціарної служби України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.


У роботі Місії також взяли участь начальник Управління соціально-психологічної роботи із засудженими апарату ДПтС України полковник внутрішньої служби Ігор Андрушко, заступник начальника обласного управління Служби полковник внутрішньої служби Олександр Ведмідський, представники громадських і релігійних організацій Криворіжжя та засобів масової інформації.

За участю почесних гостей та представників Церков Місії на території Криворізької виправної колонії (№80) управління Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області відбулося урочисте відкриття молитовної кімнати Церкви християн віри євангельської «Преображення». Саме тут відбулося робоче засідання Місії.

Відтак гості відвідали режимні корпуси виконання покарань (№3), ознайомилися з порядком утримання дорослих та неповнолітніх ув’язнених, засуджених до довічного позбавлення волі, умовами, створеними для реалізації ними своїх релігійних потреб. Начальник установи полковник внутрішньої служби Микола Биховець розповів історію одного з наймолодших пенітенціарних закладів Дніпропетровщини, розповів про заходи, які вживаються персоналом установи з метою покращення умов утримання ув’язнених осіб.

«Прийняті під час роботи Місії рішення будуть доведені до відома як церковних ієрархів, так і керівництва державних органів влади та народних депутатів України, - сказав голова правління Місії Р. Фатуллаєв – Сподіваємося, що ці рішення, котрі є результатом багаторічної співпраці з вітчизняними пенітенціарними закладами, стануть суттєвим доповненням до вітчизняної законодавчої бази та зроблять її справді дієвим механізмом для подальшого удосконалення умов реалізації засудженими і ув’язненими особами свого права на віросповідання».

Теги: