Видавництво «Балтія-друк» та Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник презентували 4 грудня у столичній книгарні «Є» видання «Успенський собор», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на I-pro.kiev.ua.

Участь у заході взяли автори видання — Любомир Михайлина, Ольга Сіткарьова, Сергій Пивоваров, Наталя Абашина, Григорій Полюшко; а також посол Литовської Республіки в Україні Маріс Януконіс; народний депутат України Микола Томенко.

Це науково-популярне видання присвячене історії та архітектурі унікальної пам`ятки культури України, одній з найшанованіших святинь православ`я, найдавнішому храму Київської Русі – Успенському собору Києво-Печерської лаври.

Неодноразово зруйнований, Успенський собор кожного разу поставав знову – і до певної міри символізує саму Україну. Бувши усипальницею видатних осіб з кола української та європейської еліти, він став цінним джерелом для вивчення вітчизняної історії, культури та архітектури. Автори видання – провідні науковці Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника – представляють читачеві історію створення, численних руйнувань і відновлення головної святині Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, розкажуть про етапи створення унікального монументального живопису храму, відкриють таємниці численних поховань відомих історичних особистостей, що знайшли свій останній спочинок під склепіннями великого собору.

У книзі зібрано весь відомий на сьогодні фактаж щодо цієї пам`ятки. Видання багато ілюстроване і містить унікальні фотографії й документи. Особливістю його є ефектна дизайнерська поліетиленова обкладинка, яка одягнена поверх основної обкладинки, і є декоративною прикрасою книги.

Назви ілюстрацій і зміст – англійською мовою.

Фотозйомка Олександра Іванова.

Книга розрахована на широке коло читачів, яких цікавить українська історія та архітектура.


Видання висунуте на щорічну Президентську премію 2015 року.

Теги: