На Контрактовій площі у столиці 19 грудня відбувся дитячий концерт, організований Німецьким центром при євангелічно-лютеранській церкві св. Катерини. 27 грудня у цьому храмі відбудеться святковий концерт "Різдвяний дарунок", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН і І-pro.kiev.ua.

У Києві свято Миколая відзначали на багатьох локаціях. Одна із них знаходилася на Контрактовій площі, де святкування влаштували у німецькому стилі. Маленькі кондитери та "печеньки" вітали усіх із днем святого Миколая, співаючи різдвяні німецькі пісні.

Також охочі діти та їхні батьки могли зайти до імпровізованої кабінки, аби поспілкуватися із Миколаєм за допомогою відеозв’язку та подякувати йому за подарунки.

Крім того, 27 грудня о 18:00 у Києві в німецькій євангелічно-лютеранській церкві Св. Катерини відбудеться святковий концерт "Різдвяний дарунок". У стінах храму звучатиме органна, вокальна, хорова та камерно-інструментальна музика: твори Й. С. Баха, Г. Ф. Генделя, А. Вівальді, Ф. В. Цахова, Д. Букстехуде та інших композиторів, а також колядки народів світу.

Цього разу у концерті беруть участь органіст Богдан Дем'яненко, хор "Світло з неба" навчально-хорового гуртка церкви Св. Катерини, вокалісти.

Більшість творів концерту пов'язані з о́бразами Різдва. Крім хорових колядок це і "Канонічні варіації" Й. С. Баха для органа на різдвяний хорал "З небес високих я прийшов" ("Vom Himmel hoch, da komm ich her"), і арії з ораторії "Мессія" Ґ. Ф. Генделя та з різдвяної кантати Ф.В.Цахова "Сонм ангелів зійшов з небес" ("Vom Himmel kam der Engel Schar"). Родзинкою концерту стане виконання кількох номерів із "Ґлорії" А. Вівальді, а також невеликий твір, що у Києві звучить рідко, – "Alleluia" із кантати Д. Букстехуде у виконанні квартету вокалістів, двох скрипок та органа.

Теги: