УПЦ КП провела нараду з проекту «Українська Православна Енциклопедія»16 грудня 2015 року в залі Вченої ради Київської православної богословської академії УПЦ П відбулася чергова нарада з проекту «Українська Православна Енциклопедія». Засідання очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, голова Інституту церковної історії УПЦ КП, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Проект написання Української Православної Енциклопедії (УПЕ) провадиться під егідою Київської православної богословської академії та Інституту церковної історії. До проекту залучені науковці з інших наукових установ та вишів України.

Участь у нараді взяли автори першого (тематичного) тому УПЕ, в якому було розміщено матеріали до енциклопедії. Авторам було представлено проект сайту «Українська Православна Енциклопедія», який розроблений групою на чолі з В. Кметем.

Нарада закінчилася представленням книги викладача КПБА кандидата церковно-історичних наук диякона Івана Сидора «Причини та витоки постання Московського Патріархату 1589 року (спроба історико-богословського аналізу)».

Теги: