Готується XVI Міжнародна молодіжна релігієзнавча літня школа «Протестантизм: від Реформації до сьогодні»Ресурсно-дослідницький центр Євро-Азіатської Асоціації, Мала академія наук України, Молодіжна асоціація релігієзнавців, Центр дослідження релігії Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова оголосили конкурс науково-дослідних робіт для студентів навчальних закладів ЄААА з подальшою участю у XVI Міжнародній молодіжній релігієзнавчій літній школі «Протестантизм: від Реформації до сьогодні» 14 – 28 серпня 2016 р. у Києві, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".


У результаті конкурсу буде відібрано 7 кращих робіт з кожної із номінацій. Автори цих робіт будуть запрошені взяти участь в XVI Міжнародній молодіжній релігієзнавчій літній школі «Протестантизм: від Реформації до сьогодні» (14 – 28 серпня 2016 р., Київ), де матимуть можливість представити їх під час роботи школи. Статті будуть опубліковані у збірнику матеріалів Школи.

За результатами роботи Школи одна з робіт буде номінована Гран-прі – безкоштовною поїздкою історичними місцями європейської Реформації.

Орієнтовні теми конкурсних робіт:
• Реформація: її богословський зміст та історичний контекст;
• виникнення та перебіг процесів Реформації в Європі і в Україні
• історія та теологія протестантизму: спільне та відмінне, загальне і часткове;
• локально-національний контекст та перебіг історії протестантизму в різних країнах Європи;
• особливості та проблеми теології та ідентичності сучасного протестантизму: чи відбувся і чи має перспективи розвитку проект Реформації, яка його загальнохристиянська значущість?
• теоретико-методологічні проблеми дослідження протестантизму як єдиного явища і як множинних деномінацій.

Робочі мови конкурсу – українська, російська.

Результати конкурсу будуть оголошені 15 липня 2016 року. Подробиці: ngo.yasr@gmail.com

Фото Facebook

Теги: