На сайті Президента збирають підписи за відновлення пільг для церков щодо водопостачанняНа сайті інтернет-представництва Президента України зареєстрована петиція "Встановлення пільг для релігійних організацій на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення". Вона пропонує відмінити рішення, яке зобов’язує релігійні організації та національні творчі спілки платити за воду на рівні комерційних та виробничих споживачів, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Петиція зареєстрована 15 грудня 2015 року, її автор Чорний Євгеній Олександрович.

Текст електронної петиції:

"За фактом прийняття Постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 № 81 «Про вдосконалення державної політики регулювання цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та забезпечення посилення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг», з 03.04.2014 втратила чинність Постанова Кабінету Міністрів України від 17.10.2011 № 1199 «Про тарифи на теплову енергію, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для потреб релігійних організацій та національних творчих спілок і їх регіональних осередків та ціни на природний газ, що використовується для виробництва та надання релігійним організаціям та національним творчим спілкам і їх регіональним осередкам послуг з опалення і постачання гарячої води».


Таким чином, релігійні організації та національні творчі спілки і їх релігійні осередки підпадають під категорію «Інші споживачі» і повинні платити на рівні комерційних та виробничих споживачів. Це створює загрозу для подальшого розвитку духовності країни та вільному розвитку релігійних організацій.


Прошу Вас сприяти відміні цих рішень, та встановленню пільг для релігійних організацій та національних творчих спілок і їх релігійних осередків".

За місяць петиція зібрала ледве сотню підписів з необхідних 25 000 для розгляду Президентом. Збір підписів закінчується через два місяці.

Фото odessa1.com

Теги: