У Криму заявили про зміну плитки на городищі в Херсонесі без узгодження з ЮНЕСКОКолишній голова "законодавчих зборів" анексованого Севастополя Олексій Чалий стверджує, що російський очільник міста Сергій Меняйло розпорядився замінити плитку на території музею-заповідника “Херсонес Таврійський”, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН з посиланням на прес-службу "законодавчих зборів" Севастополя.

“Він (Сергій Меняйло - ред.) дав команду замінити плитку за погодженням із департаментом охорони пам’яток. Співробітники музею попереджали його, що плитка історична і перебуває під охороною ЮНЕСКО, цього робити не можна, навіть якщо йому з якихось дивовижних естетичних міркувань не подобається колір... Він вирішив замінити на більш нову, більш гарненьку плитку”, - зазначив О.Чалий.

Він зауважив, що йдеться про давнє городище, на якому був побудований Херсонеський храм, де, за легендою, хрестився князь Володимир.

“Під цим майданчиком розташовані вулиці, старі церкви, будинки. І на цій плитці було зроблене трасування, щоб показати ці об’єкти, щоб, коли хто-небудь, не дай Бог, щось почне робити на цій території, знав, яка тут базиліка, що тут не можна копати. Ось вона не сподобалась, із цими незрозумілими знаками, її вирішили зірвати і замінити на новеньку”, - додав він.

Теги: