У Львові і Чернівцях провели міжконфесійне освячення води19 січня, на свято Хрещення Господнього, у Львові і Чернівцях провели міжконфесійне освячення води, в якому взяли участь православні, греко- і римо-католики, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Захід.net, БукІнфо і сайт Львівської єпархії УАПЦ.

Митрополит Макарій, глава УАПЦ, очолив чин освячення води у центральній частині м. Львова. Щороку кожна конфесія по черзі очолює цей загальноміський та міжконфесійний захід. Участь у ньому взяли представники духовенства різних християнських конфесій міста.

До міжконфесійного заходу долучились мер Львова Андрій Садовий, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та голова Львівської облради Олександр Ганущин.

«Вже дуже багато років тут, у Львові, ми разом з вами показуємо приклад, що ми всі маємо бути разом. Наші церкви, всі конфесії, мають бути разом - тому що Бог один», - сказав міський голова Андрій Садовий.

Митрополит Макарій подякував міському голові та львівській громаді за багаторічну традицію міжконфесійного освячення води на Водохреща.

У Львові і Чернівцях провели міжконфесійне освячення водиЦього ж дня на колишній Турецькій площі (нині площа Пресвятої Марії) у Чернівцях відновили традицію освячення води на свято Водохреща. Представники чотирьох християнських конфесій (УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ та РКЦ) зібралися спільно з вірянами, щоб прочитати молитви та скуштувати святої води.
 
Освячення води на площі Пресвятої Марії у Чернівцях відбувалося з другої половини 19 століття. Обряд проводили біля криниці на місці, де був вівтар церкви Успення Пресвятої Богородиці до її перенесення. За радянських часів традиція була перервана і відновлюється тільки зараз.

Теги: