Єпископа УАПЦ переобрано головою Ради у справах душпастирської опіки при Міноборони21 січня в Центральному будинку офіцерів м. Києва відбулося перше в 2016 році засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Учасники засідання обговорили важливі питання щодо співпраці церкви та Міністерства оборони у сфері задоволення релігійних потреб військовослужбовців та у справах служби військових капеланів. Особливу увагу було приділено проблемам військового капеланства в районах проведення АТО, а також висунуто пропозиції щодо плану діяльності Ради на 2016 рік.

Ще однією метою зустрічі були вибори голови та секретаря Ради. В результаті голосування головою Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України було переобрано владику Володимира Черпака (УАПЦ), а секретарем – о. Любомира Яворського (УГКЦ).

Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України є представницьким міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, що діє на громадських засадах при Міністерстві оборони України. Діяльність Ради ґрунтується на засадах рівності, поважного ставлення до внутрішніх настанов і традицій усіх офіційно діючих в Україні релігійних організацій.

Теги: