Греко-католики розповсюдили 115 тисяч благодійних різдвяних свічокБлагодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ» розповсюдив сувенірні Різдвяні свічки, які молодь з особливими потребами декорує святковими наклейками і упаковує. Кошти від реалізації свічок йдуть на підтримку дітей і молоді з неблагополучних і малозабезпечених родин, на підтримку молоді з особливими потребами, якою опікується «Карітас-Львів УГКЦ», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Цьогоріч виготовлено 115 тисяч різдвяних свічок, які розійшлись у місцеві Карітаси по Україні: Львівщина, Ужгород, Коломия, Івано-Франківськ, Чортків, Тернопіль, Харків, Київ, Одесі та ін.

У роботі з декорування свічок допомагали батьки користувачів проекту «Центр дозвілля і соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами».

«Соціальна акція при парафіях «Різдвяна свічка» має на меті не лише збір добровільних пожертв, але також є виховним моментом, адже акцентує нашу увагу на усвідомленні існуючої проблеми бідності та вбогості дітей, їх родин, які потребують нашого розуміння і підтримки», – зазначив архієпископ і митрополит Львівський УГКЦ владика Ігор (Возьняк).

Акція «Різдвяна свічка» проводиться з 2003 року.

Теги: