Глава Української Греко-Католицької Церкви Верховний архієпископ Святослав, освячуючи монастир Святого Івана Павла ІІ сестер святого Йосифа в місті Харкові, у своїй проповіді зауважив, що ця монаша обитель покликана послужити громаді міста Харкова і всім, хто буде до неї звертатися, навчити їх, як можна увійти у Царство Небесне, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

«Ми сьогодні освятили престол у новому монастирі сестер святого Йосифа. Фактично, ми заснували нову монашу обитель у Харкові. У світлі євангельського читання ми бачимо, що монаша обитель – це передусім місце, де діти спілкуються, перебувають в обіймах у свого Небесного Отця. Ми кажемо, що монаша обитель – місце молитви. Бо справді, той може вповні зрозуміти, до чого Бог покликає Церкву, хто в молитві перебуває в Божих обіймах», – зазначив глава УГКЦ.

Він розповів, що сестри-монахині в Харкові до цього дня пройшли непростий шлях. «Вони добре знали, – сказав архієпископ Святослав, – що означає бути останніми, яких постійно покоряли, яким постійно показували на двері... якого типу упокорень сестри пережили впродовж недавньої історії, годі описати. Але сьогодні Господь Бог посилає вам цікавий знак, що останні будуть першими, що в усіх випробуваннях і труднощах Господь Бог вас любив і любить. І Він дуже хоче, щоб тим досвідом Божої любові і милосердя ви поділилися з іншими і тим їм послужили».

За його словами, упродовж тих років сестри мали можливість знайомитися з різними видами життя Церкви і простих звичайних людей у цьому місті і побачити, скільки є болю, сліз, страждання, відкинення, скільки є потреб.

«Тож будьте місіонерками Божого милосердя», – побажав сестрам глава УГКЦ.

Теги: