Голова Синодального відділу соціального служіння і благодійності "Eleos-Ukraine" архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій (Горобцов), ієрарх УПЦ КП, відвідав спільноту незрячих у місті Маріуполі та подарував людям з вадами зору перший в Україні молитовник для незрячих українською мовою шриифтом Брайля та гуманітарну допомогу, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

"Приблизно півроку тому до нас звернувся незрячий чоловік з Волині, який попросив допомоги у виданні молитовника доступною для простих людей мовою. Активісти зібрали грошей на 400 примірників. 20 січня нове видання українською мовою було презентоване у Київській православній богословській академії УПЦ Київського Патріархату", – розповів він.

В Маріуполь привезли п’ятдесят молитовників, з яких 15 буде передано спільноті незрячих, а інші по мірі потреби будуть передавати людям з вадами зору.

В подальшому УПЦ Київського Патріархату планує видати ще кілька книг шрифтом Брайля. Серед них Євангеліє і також казки.

В найближчий час, за словами владики Сергія, Синодальний відділ соціального служіння планує активувати роботу з незрячими, для чого на озброєння мають на меті взяти передовий досвід деяких областей України, де успішно втілюється програма з працевлаштування незрячих, а також допомога молоді з вадами зору для вступу у ВНЗ.

Подібні заходи відбулися також у Краматорську Донецької області та Луцьку Волинської області.

Теги: