На офіційному ватиканському сайті Року Божого милосердя згадані два собори Київської архієпархії УГКЦ, в яких у грудні минулого року було звершено молебний чин з нагоди відкриття Ювілейного року Божого милосердя, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Київські собори УГКЦ увійшли до почесного списку ватиканського сайту Року Божого милосердя

З проголошенням Папою Франциском Року милосердя, відповідно до рішення Синоду єпископів УГКЦ, в Українській Греко-Католицькій Церкві було проголошено надзвичайний ювілейний рік Божого милосердя, який триватиме від 8 грудня 2015 року до 26 листопада 2016 року. Згідно з цим, наприкінці минулого року у двох святинях Київської архієпархії було звершено молебний чин. Відтоді Двері милосердя відкриті в Патріаршому соборі Воскресіння Христового та в Соборі Вишгородської Богородиці в м. Вишгород. Перейти через Двері милосердя, за словами Папи Франциска, означає відкрити глибину милосердя Отця, який всіх приймає й особисто виходить назустріч кожному.

Цими днями стало відомо, що поряд із визначними святинями Католицької Церкви згадані собори були вирізнені офіційним сайтом Року милосердя. Це означає, що про Патріарший собор Воскресіння Христового та про Собор Вишгородської Богородиці УГКЦ можуть дізнатися люди із найбільш віддалених куточків нашої планети. Про ці храми розміщена інформація на сайті, який опрацьований багатьма мовами світу, а саме: італійською, англійською, німецькою, іспанською, португальською, французькою, польською та німецькою. На цьому сайті також можна прочитати основну інформацію про наші святині, оглянути світлини та знайти контактні дані цих парафій.

Окрім двох храмів Київської архієпархії, на сьогодні лише один храм в Україні потрапив до цього списку, -- це кафедральний храм Стрийської архієпархії.

Теги: