П’ятидесятники із західних областей України готові прийняти на літні канікули сотню дітей з ЛуганщиниПід час зустрічі зі співробітниками Луганської обласної військово-цивільній адміністрації України єпископ Володимир Бричка заявив, що п’ятидесятницькі Церкви західних областей України готові прийняти близько 100 дітей з Луганщини під час літніх канікул-2016, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п’ятидесятників України.

Разом з командою волонтерів-християн єпископ супроводжував черговий вантаж гуманітарної допомоги, що прибула до міста Сєвєродонецька наприкінці січня.

Кошти на допомогу збирали віруючі церков ХВЄ  як в Україні, так і за кордоном. Зокрема, співробітникам Луганської обладміністрації було передано п’ять сучасних ноутбуків, які на Схід доставили представники Української християнської місії відродження і милосердя «Добрий самарянин» (керівник Ростислав Боришкевич) від імені американської благодійної організації Impact Ministry.

За словами Володимира Брички цього разу волонтери відвідали позиції військових, для яких закупили теплі речі на суму у кілька тисяч умовних одиниць. У той же час Володимир Дмитрович повідомив, що церкви ХВЄ західних областей України готові прийняти близько 100 дітей з Луганщини на відпочинок під час літніх канікул. Допомогти у цій справі вже зголосилися  міжнародні благодійні організації у Норвегії.

«Ми розуміємо, що зброєю,  навіть найсучаснішою, неможливо досягти миру. Ми мусимо думати, як примиритися!» – наголосив  єпископ під час зустрічі в обладміністрації Луганщини, де представників церков зустрів заступник голови Юрій Клименко.

Від імені місцевої влади Юрій Клименко подякував церквам та команді волонтерів-християн за чергову допомогу. А також  відзначив важливість того, що гуманітарна допомога із Заходу надходить у постраждалі райони доволі регулярно.

Теги: