П’ятидесятники будуватимуть на Дніпропетровщині дім для людей похилого вікуУ лютому відбулися звітні конференція церков християн-п’ятидесятників Дніпропетровського і Запорізького обласних об’єднань ЦХВЄУ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п’ятидесятників України.

Місцем проведення конференції церков Дніпропетровського обласного об’єднання обрали м. Апостолове. Більш як сто делегатів церков слухали звіт за 2015 рік старшого пресвітера області Михайла Мокієнка та завідувачів відділів.

Як було зазначено, в області проводиться значна соціальна робота. Функціонують  реабілітаційні центри для залежних людей, добре працює тюремне служіння. А в планах на цей рік -- побудувати дім для людей похилого віку. Досить гарно працюють на Дніпропетровщині недільні школи, є хороші позитивні результати роботи, як з дітьми у церквах, так і поза церквою, із дітьми невіруючих батьків. Особливо плідно проводиться робота у літніх таборах, де задіяно чимало церковної молоді, яка різними способами старається донести дітям правду Божу.

У Запоріжжі служителі церков також звітували про роботу за рік. Зазначалося, що водне хрещення в церквах області отримали понад сто нових членів - ріст невеликий, але стабільний. Зазначалося і те,  що вірянами проводиться значна соціальна робота, у тому числі з переселенцями, малозабезпеченими людьми тощо. Гарно попрацювали служителі відділу  дитячої євангелізації.

Серед проблем називалася потреба у Домах молитви: 20 церков із 43, що функціонують області, ще не мають своїх приміщень. Шість молитовних будинків знаходяться у стадії будівництва.

Теги: