УПЦ в Криму бере участь у підготовці молоді до військової служби в Росії1 березня 2016 року, за благословенням митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря, було проведено щотижневе робоче зібрання завідувачів відділами управління Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт єпархії.

Зокрема, керівник відділу соціального служіння протоієрей Іоан Дроздов подякував митрополиту Лазарю за душпастирювання над Кримською Федерацією всестильового карате-до шотокан, небесним покровителем якої призначили святителя Миколая Японського. О. Іоан, який є духівником федерації, відзвітував про проведення турніру 27 лютого. Також він озвучив митрополиту Лазарю прохання голови спілки православних двобоїв священика Кирила Соколова про відкриття у Криму філії цієї організації, яка веде свою діяльність за благословенням Патріарха РПЦ Кирила.

26 лютого прес-служба Севастопольського благочиння УПЦ повідомила, що в Севастополі відбувся відкритий юнацько-дорослий турнір з армійського рукопашному бою (АРБ), присвячений російському Дневі захисника Вітчизни, в якому взяли участь військовослужбовці, курсанти Нахімовського училища, а також діючі спортсмени. З моменту створення севастопольської Федерації АРБ її керівництво і тренерський склад тісно співпрацює з Севастопольським благочинням УПЦ. На всіх змаганнях обов'язково присутній священик - помічник благочинного з освіти, керівник військово-патріотичного клубу «Витязь» протоієрей Олександр Примак, який душпастирює над федерацією і є старшим інструктором Федерації АРБ м. Севастополя. Зокрема, метою роботи клубу, очолюваного о. Олександром, є початкова військово-професійна підготовка молоді до проходження військової служби у Збройних Силах Росії та духовно-моральне виховання у православних традиціях.

Раніше о. Олександр Примак провів відкритий урок для учнів спортивного клубу рукопашного бою «Орлан», присвячений темі добра, миру, любові, добрих вчинків та справедливості.

Теги: