У храмах УПЦ звершили молебні за наркозалежних1 березня в усіх храмах та монастирях УПЦ (МП) звершили молебні за людей, які страждають від наркотичної залежності. Молебні відбувалися з нагоди Міжнародного дня боротьби з наркоманією та наркобізнесом, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

«Така молитва сьогодні вкрай необхідна, аби Господь не полишав цих нещасних людей та проявив до них свою милість. Крім цього, така молитва необхідна і всім нам. Слід усвідомити: наша увага і піклування про дітей, близьких і друзів часом може запобігти їхній залежності або допомогти побороти», – розповів голова Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів, єпископ Львівський і Галицький Філарет (Кучеров).

Владика зазначив, що в Україні щорічно від наркотиків помирає 10 -12 тисяч осіб. Стрімке зростання кількості наркозалежних громадян зробило Україну одним із лідерів за темпами поширення наркоманії серед населення в Європі.

«Державі варто звернути увагу на напрацьовані Церквою програми та концепції боротьби з розповсюдженням наркотиків та підвищенням рівня моралі суспільства, особливо молоді. Не лише раз на рік ми повинні згадувати про наркозалежних та про їхні потреби», – наголосив архієрей.

«Причини поширення цієї біди полягають насамперед у відсутності духовно-моральних пріоритетів у сучасної молоді, що призводить до легковажного ставлення до наркотиків. Свідома духовна людина не прийме пропозицію спробувати наркотик. І лише відсутність попиту дасть можливість побороти цю диявольську пропозицію», – підкреслив єпископ Філарет.

«Допоки українці будуть закривати очі на проблеми алкоголізму та наркоманії – доти наш народ буде нищити себе зсередини», – вважає він.

Теги: