Харківський архієпископ презентував книгу документів з історії УАПЦ, які не призначались для публікації6 березня в Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, що зареєстрована як ХПЄ УАПЦ (оновлена), відбулася презентація книги архиєпископа Ігоря (Ісіченка) «Листи без відповіді», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на прес-службу єпархії.

В цій книзі зібрано доповідні записки, рапорти, листи, направлені архиєпископом Ігорем як керуючим справами Патріярхії УАПЦ іншим архієреям УАПЦ в Україні та Українських Православних Церков у діаспорі протягом 2000-2015 рр.

"Ці унікальні документи відображають напружену боротьбу архиєпископа Ігоря за збереження УАПЦ і виведення її з кризи. На жаль, владика не знайшов у цій боротьбі союзників і УАПЦ продовжила рухатися шляхом самознищення. На жоден із своїх листів архиєпископ Ігор не дістав відповіді. Це дало йому моральне право оприлюднити документи, первісно не призначені для публікації", — говориться у повідомленні прес-служби ХПЄ УАПЦ(о).

Книга видана консисторією Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ(о). Над нею працювали прот. Віталій Зубак, Людмила Коробко, Валентина Скоробогатько, Леонід Бакумов. Крім документів, вона включає передмову автора і хронологічну таблицю, в якій відображено ключові події в історії УАПЦ початку ХХІ ст.

Архієпископ Ігор розповів про обставини написання документів, визначив причини невдалого завершення процесів відродження УАПЦ в Україні. Він оптимістично оцінив перспективи розвитку процесів консолідації Церков київської традиції довкола УГКЦ, розпочатих ухвалою єпархіяльного собору 2015 р.

Книгу можна придбати в церковній крамниці при Свято-Дмитрівському храмі м. Харкова (Полтавський шлях 44).

Теги: