У рамках декомунізації, яка проходить в Миколаївській області, демонтовані пам'ятники, які несуть культурну цінність, будуть зібрані в новоствореному краєзнавчому музеї «Старофлотські казарми», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на І-pro.kiev.ua.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков разом із своїм заступником Оксаною Янішевською, директором музею Володимиром Михайловим, начальником управління культури, національностей та релігій Михайлом Димитровим, начальником управління капітального будівництва Павлом Нуждовим, депутатом обласної ради Михайлом Талпою оглянули територію музейного комплексу, ознайомилися з макетом облагородження внутрішнього дворика і визначили фронт робіт.

Вадим Меріков доручив до 25 березня розробити проект майбутнього музею під відкритим небом, визначити проектно-кошторисну документацію і зазначив, що на створення парку тоталітарно-комуністичного режиму не будуть використані бюджетні кошти. У той же день архітектори приступили до розробки загальної концепції і проекту з облаштування парку.

Володимир Михайлов зазначив, що територія музейного комплексу дозволяє створити такий парк. «Потрібно чітко визначити, які пам'ятники будуть використані, адже не всі з них представляють історичну цінність. Також при демонтажі багато пам'ятників могли бути пошкоджені, особливо гіпсові».

За словами директора, за рік краєзнавчий музей відвідує понад 116 тисяч миколаївців та гостей міста. Серед експозицій, представлених в музеї не тільки історичні моменти минулих століть, але і вже події сучасності.

Всього в області близько 80 пам'ятників, які демонтовані або будуть демонтовані, мають культурну цінність.

Фото society.lb.ua

Теги: