Юристи і військові капелани проводять на Херсонщині цикл семінарів для ветеранів АТОДві громадські організації – Інформаційний ресурсний центр «Правовий Простір» та Центр духовного розвитку «Джерело життя» при Першому українському батальйоні військових капеланів проводять десять навчальних семінарів для ветеранів АТО, членів їх сімей, місцевих волонтерів та державних службовців, які працюють із військовими на Херсонщині, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Гурт.

Четвертий семінар для демобілізованих та їх рідних пройшов 11 березня у Бериславі Херсонської області. Програма традиційно включала психологічну, юридичну, інформаційну допомогу та духовну підтримку.

З організацією навчання команді Центру «Правовий простір» допомагала Алла Твердохліб, спеціаліст районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Днями вона написала: «Завдяки вашому візиту ветерани АТО та їх рідні розворушилися, взялися оформлювати пільги та захищати свої права. Мати загиблого воїна звернулася за медичною допомогою в Херсонську обласну клінічну лікарню. У результаті отримала можливість безоплатно проходити лікування двічі на рік. Демобілізовані почали вирішувати свої проблеми. Я збиратиму їх питання та направлятиму для вирішення вам. Двоє ветеранів АТО загорілися бажанням поїхати в Херсон на психологічний тренінг. На мою думку їм дійсно потрібно глибше, якісніше попрацювати з психологом. Також військові питають, чи плануєте ви ще проводити подібні заходи в Бериславі».

Анна Мартинюк, координатор ІРЦ «Правовий простір», каже: «Я впевнена, взяти відповідальність за своє майбутнє, учасників надихнула вправа «Жертва та лідер». Андрій Калита, психолог, капелан Першого Українського Батальйону Військових капеланів вміло проаналізував поведінку жертви та лідера під час семінару в Бериславі. Учасники приміряли обидві ролі на себе та робили свідомий вибір».

Боротися за права та пільги, гарантовані державою, ветеранів АТО та членів сімей вмотивував виступ Володимира Орловського, юриста ІРЦ «Правовий простір». На прикладі світлофора він розповів про «зелені пільги», що працюють відмінно, «жовті» - забезпечені частково та «червоні» - просто задекларовані на папері. Далі у форматі питання-відповідь провів групову юридичну консультацію та надав персональні консультації учасникам.

Налагодити діалог з місцевими органами влади допомогла Наталя Бімбірайте, директор ІРЦ «Правовий простір».

Нагадаємо, Перший український батальйон військових капеланів створено влітку 2014 року. Спільна справа об'єднала безліч християнсько напрямків. Це УПЦ Київського Патріархату, баптисти, адвентисти, харизмати та багато інших.

Теги: