Депутати Краматорської міськради Донецької області попередньо відмовили надати дозвіл на розробку проекту землевідводу для будівництва церкви Київського Патріархату. А на Рівненщині віряни УПЦ КП перекрили міжнародну трасу через конфлікт навколо храму у селі Птича, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Depo.ua, Gazeta.ua і УНН.


У Краматорську вірянам УПЦ КП відмовили надати землю під храм, а на Рівненщині вони перекрили міжнародну трасуКілька днів тому до Краматорської міської ради звернулися представники Релігійної громади святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Донецької єпархії УПЦ Київського Патріархату. Вони просили дозволу на будівництво храму по бульвару Машинобудівників. Проте профільна депутатська комісія вирішила поки що не надавати такий дозвіл, бо не вивчене ставлення мешканців цього району до такого сусідства.

Справа в тому, що представники громади хочуть побудувати храм на пішохідній зоні, яка розділяє смуги громадського транспорту. Місцеві депутати говорять про те, що до квітня планується провести опитування місцевих мешканців, а вже потім робити певні висновки.


В ці ж дні парафіяни Київського Патріархату із села Птича Дубенського району Рівненської області перекрили трасу Київ-Чоп.

За словами представника громади Аліни Дубовської, віряни вимагають виконати рішення суду і накласти арешт на церкву Успіння Пресвятої Богородиці, про що постановив Рівненський міський суд 19 січня цього року.

“Затягування поліцією виконання рішення штовхнуло селян на відчайдушний крок — можливо, хоч так влада зверне увагу на Закон України. Поліція обласного рівня, а саме заступник начальника обласної поліції Віталій Заславський стверджує, що про таке рішення суду їм не відомо”, — зауважила жінка.

На трасі утворився затор у кілька кілометрів. Окремі водії об’їжджають село польовими дорогами. На місці немає представників поліції. Селяни очікують активної реакції влади. За словами Дубровської, 31 березня поліція стала у ланцюг і зіштовхнула протестувальників.

Уже майже два роки триває протистояння за храм у села Птича Дубенського району. Віряни Київського та Московського патріархатів не можуть поділити церкву. Обидві громади періодично вдаються до перекриття траси.

Теги: