У Кіровограді хочуть притягнути до відповідальності служителів УПЦ, які зіпсували пам’ятку архітектури18 квітня на сайті «Єдина система місцевих електронних петицій» кіровоградці зареєстрували Петицію №7, яка має назву "Відновлення комплексу собору Різдва Пресвятої Богородиці (Грецької церкви)". Йдеться про кафедральний собор УПЦ (МП) у Кіровограді – пам’ятку архітектури у центрі міста, що включає три будівлі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рersha.kr.ua.


"Наразі на території комплексу прибудовано нову будівлю, яка не узгоджується з загальним стилем ансамблю. Крім того, дзвіницю храму віднедавна обшито пінопластом, її купол знищено і встановлено новий, зроблений з низькоякісних матеріалів на низькому художньому рівні. Більшість вікон всіх будівель ансамблю замінено на пластмасові", – говориться у петиції, яку підписали Андрій Левченко та інші.

"Відтак просимо прийняти заходів щодо притягнення до відповідальності, згідно Закону "Про охорону культурної спадщини" осіб, відповідальних за проведення ремонтних робіт на території пам'ятки, а також щодо відновлення її первинного вигляду з залученням до цього компетентних фахівців", – пропонують автори петиції депутатам.

Аби петиція дійшла на розгляд міської ради, треба щоб вона за 45 днів зібрала 450 підписів. 

Теги: