Євген, місіонер, який несе служіння в Єгипті, поділився думками про власну духовну боротьбу у цій країні. За його словами, дховний тиск був сильним і були думки покинути Єгипет, щоб повернутися в Україну. Однак молитви і піст допомогли йому відчути Божу підтримку: Євген побачив низку нових напрямів у своєму служінні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт баптистів України.

Місіонер склав орієнтовний план дій на 2016 рік:

1. Дитячі християнські табори в Хургаді, Каїрі, Ель-Мінье, Асьюті та Асуані. Оскільки більшість єгипетських церков не проводить дитячі табори, це служіння має дві мети: робота з дітьми та навчання інших церков у проведенні таких заходів.

2. Служіння і підбадьорення в місцевих церквах. Підтримка християн у мусульманській країні дуже важлива, оскільки духовний тиск ісламу відчувається кожного дня.

3. Соціальне служіння в Хургаді, в районі жебраків. Підтримка бідних людей як прояв любові Христа в мусульманській країні.

4. Євангелізація мусульманам в Хургаді. Це найбільш небезпечне, але важливе служіння. Це пріоритет і мета перебування в цій країні. Служити потрібно дуже обережно, оскільки євангелізація заборонена законом і карається тюремним ув’язнення від одного місяця до 5 років.

5. Служіння бедуїнським мусульманським дітям. Бедуїни – це люди, які живуть в пустелі. 98% з них не можуть ні читати ні писати. "Ми намагаємося досягти бедуїнських дітей любов'ю Христа, приїжджаючи до них для проведення зустрічей з іграми, виробами і розповідями з Писання", -- каже місіонер.

6. Служіння в помісній слов'янській церкві ЄХБ. "В нашому місті проживає приблизно 30 тис. слов’ян. В більшості – це дівчата, які вийшли заміж на єгиптян. Багато з них приймає іслам. Бог відкриває двері служіння і для них через соціальну допомогу і проповідь Слова", -- зазначає Євген.

7. Дитячий християнський табір місцевим слов'янським дітям. У минулому році був проведений перший такий табір. Було 40 дітей та їхні батьки, які мали можливість слухати Слово Боже, дивитися християнські лялькові вистави, вчити дитячі християнські пісні.

8. Євангелізаційне служіння слов'ян в Каїрі, Шарм Ель­Шейху, підбадьорення місцевих віруючих слов'ян.

9. Служіння в притулку Lillian Trasher Orphanage р. в Асьют. "Ми сподіваємося на плідну роботу в справі допомоги цьому притулку одягом, продуктами харчування, медикаментами, а також проведенням християнського табору для цих дітей", -- каже він.

10. Служіння в мусульманському дитячому притулку м. Хургада. "Відносини з цим притулком у нас склалися вже давно. Директор притулку завжди рада нашому приходу, коли ми показуємо лялькові вистави для дітей, граємо в ігри, робимо вироби і, звичайно ж, приносимо подарунки для них".

11. Благовістя через соціальне служіння допомоги слов'янам на основі Фонду Допомоги Співвітчизникам у Хургаді. "Моє завдання – через цей Фонд показати людям Христа, при можливості особисто засвідчити, підняти статус Церкви та Християнства в мусульманському суспільстві, бути світлом і сіллю для оточуючих людей".

12. Відкриття Української загальноосвітньої школи в Хургаді. Це новий проект, поки йде підготовка зі збору учнів, а також технічні домовленості з Міжнародною Українською Школою з відкриття філії від них в Хургаді. "При відкритті школи будуть досягнуті дві основні мети – діти з України, особливо біженці, зможуть навчатися в рідній школі та отримати диплом державного зразка. Друга мета – це вихід на батьків цих дітей з метою донесення Слова Божого. Якщо при керівництві школи будуть стояти наші віруючі християни – це буде ще одне свідчення Світла і Солі в цій країні", - каже місіонер.

Теги: