На телеканалі «Інтер» вийде новий документальний фільм про Афон і скит «Чорний Вир», заснований запорізькими козакамиУ суботу, 30 квітня, напередодні свята Пасхи Христової, на телеканалі «Інтер» о 12.00 вийде новий документальний фільм «1000 років на Афоні», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на inter.ua.

Стрічка створена за сприяння Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні і присвячена 1000-річному ювілею давньоруського чернецтва на Афоні.

Фільм розповість про 1000-літню історію давньоруського чернецтва на Афоні, такі його духовні осередки, як стародавній скит «Ксилургу», заснований невдовзі після Хрещення Київської Русі св. рівноап. князем Володимиром і де подвизався прп. Антоній Печерський, обитель «Старий Русик», де давньоруські ченці проживали з XII ст., Пантелеймонівський монастир, Іллінський та Андріївський скити. Вперше телеглядачі побачать стародавній козацький скит «Чорний Вир», заснований запорізькими козаками в 1747 р. і який нещодавно було віднайдено українським дослідником Афону Сергієм Шумило.

З фільму телеглядачі дізнаються не тільки про минувшину, але й сучасне життя в монастирях Святої Гори, про теперішніх подвижників та їхні непересічні долі.

Нагадаємо, що минулого року у закинутому українському козацькому скиту на Афоні знайшли нові реліквії.

Теги: