Єпископи УПЦ КП та УГКЦ освятили в Черкасах пам’ятник «Борцям за волю України»Владики УПЦ КП і УГКЦ взяли участь в урочистому відкритті пам’ятного знака «Борцям за волю України» в місті Черкаси. Пам’ятний знак встановлено на честь героїв України різних періодів, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Пам’ятник заввишки 15 метрів зведено з місцевого граніту. Його прикрашають кований орнамент і променеве нижнє освітлення. Біля підніжжя розміщені пам'ятні брили-блоки. На них викарбувані події, яким присвячений пам'ятник. На вершині стели - фігура архістратига Михаїла.

Святковий захід пройшов у межах 21-х вшанувань героїв Холодного Яру. Відкрили пам’ятник нинішні воїни АТО, зокрема боєць 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Антон Голосковий, старший розвідник третього полку спецпризначення Олександр Могилястий та головний сержант 95-ї аеромобільної бригади Олексій Колісник.

Єпископи УПЦ КП та УГКЦ освятили в Черкасах пам’ятник «Борцям за волю України»Освятили монумент “Борцям за волю України” митрополит Чигиринський і Черкаський Іоанн, УПЦ КП, та секретар Синоду УГКЦ владика Богдан (Дзюрах). В урочистому заході взяли участь також представники влади.

«Хочу побажати, – сказав у своєму слові владика Богдан (Дзюрах), – щоб цей пам'ятний знак був для нас справді знаком пам'яті про тих усіх, хто віддав своє життя за нашу свободу, за незалежність нашої батьківщини України від давніх століть і аж до сьогоднішніх героїв, які, можливо, і цими днями віддали свою безсмертну душу як найбільший скарб».

А також, додав єпископ, нехай цей пам'ятник буде спонукою пам'ятати про джерела наших загроз, про те, від кого і від чого українцям остерігатися від небезпек для своєї свободи.

Спроектували пам’ятник “Борцям за волю України” черкаський архітектор Юрій Калашник та відомий український скульптор Микола Білик.

Теги: