У Дніпропетровську глава УГКЦ освятив приміщення "Карітасу" та наріжний камінь під будівництво храму 26 квітня 2016 року глава УГКЦ Верховний архієпископ Святослав відвідав із пастирським візитом Дніпропетровськ. Тут він разом із владикою Степаном (Меньком), екзархом Донецьким УГКЦ, освятили приміщення БФ «Карітас-Донецьк» та наріжний камінь під будівництво храму Святого Миколая Чудотворця УГКЦ в місті. Участь у богослужінні взяли душпастирі екзархату, працівники БФ «Карітас-Донецьк» та вірні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Звертаючись до присутніх, Святослав сказав, що у майбутньому храмі будуть «вчитися любити Бога, слухати Його слово, освячуватися Святими Таїнствами, отримувати Божу любов, яку Господь нам хоче дати». «А коли виходитимемо із цього храму, то все, що отримали, будемо віддавати: будемо вчитися любити ближнього свого, як самого себе, у приміщенні БФ», - пояснив він.

Глава Церкви подякував усім тим, хто наважився розпочати будівництво нового храму тут і цими діями засвідчив глибоку віру в Бога: «Хтось інвестує у смерть, бо війна коштує великі гроші, а хтось інвестує в життя. Хтось інвестує в ненависть і у вбивство, а хтось у любов і милосердя».

На думку Святослава, майбутнє за тим, хто вибирає життя і все те, що вміє і має інвестує в любов, яка ніколи не переминає. «Усе минеться: президенти, воєначальники, політики і навіть небо та земля, але Божа любов, діла милосердя, які ми чинили задля любові до Бога і ближніх, - ніколи не минуть», - додав він.

«Я сподіваюся і прошу Христа про таку благодать: щоб я знову зміг приїхати сюди і освятити вже новозведений храм», - сказав Святослав.

Владика Степан зазначив, що новий храм стане архітектурною прикрасою Дніпропетровська. Бо в місті ще немає дерев’яних храмів.

Теги: