Вітаючи Патріарха Філарета з ювілеєм, Юлія Тимошенко порівняла його з Мойсеєм16 травня 2016 року до резиденції Патріарха Філарета завітала голова парламентської фракції Юлія Тимошенко, щоб привітати ювіляра з 50-літтям служіння на Київській архієрейській кафедрі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Вітаючи Патріарха, Юлія Тимошенко порівняла Патріарха Філарета із Мойсеєм, вказавши, що владика вже упродовж 50-ти років мудро веде український народ до Бога і є духовним батьком України.

«Ви є людина, яка змінила історію світу і до Вашої думки прислухається населення України. Я прошу в Бога довголіття для Вас та бачення ясного шляху для нашого народу» – сказала вона й підннесла букет квітів і подарунок – точну копію скульптури «Мойсей», автором якої є Мікеланджело Буонарроті.

Глава УПЦ КП подякував за теплі слова і постійну підтримку УПЦ Київського Патріархату.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо стану та перспектив розвитку міжцерковних і державно-церковних відносин в Україні, а також обговорили сучасну соціальну-політичну ситуацію в Україні.

На зустрічі також був присутній Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній та керуючий справами Київської Патріархії архієпископ Вишгородський Агапіт.

Теги: