Католики відзначили 625-річчя своєї парафії на Львівщині15 травня мешканці та гості селища Щирець Львівської області відсвяткували 625-річчя від дня заснування римсько-католицької церкви св. Станіслава, а також 25-річчя від дня існування Товариства польської культури у Щирці, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Сatholic-media.org.

625-річчя парафії розпочалося із ранкової меси. Далі всіх присутніх настоятель храму о. Олександр, запросив на урочистий концерт, приурочений святкуванню подвійного ювілею.

На початку урочистого концерту прозвучали гімни України та Польщі. Потім о. Олександр прочитав коротку молитву та привітав усіх присутніх з цим святом, побажав миру, єдності щирчанам та усій Україні, добра і Божого благословення.

Слово було надане почесним гостям із Польщі, привітальні слова лунали і від щирецького селищного голови Олега Василишина. На святі були присутні єпископ Мар’ян Бучек, консул Польщі Мар’ян Орліковський та представник Товариства культури польської Еміль Легович.

Багато побажань і слів було сказано Марією Пасічник, яка виступила від імені щирецької греко-католицької церкви.

Теги: