На Закарпатті у греко-католицькому храмі замироточили ікониНа Закарпатті, у Середнянському греко-католицькому храмі, замироточили ікони Божої Матері та розп’яття Ісуса. Сталося це з 20 на 21 травня, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Goloskarpat.info.

Першою замироточила намісна ікона Пресвятої Богородиці з малим Ісусом на руках. Відтак потекли сльози з ікони Божої Матері, оригінал якої знаходиться в угорському місті масового паломництва Марія-Повчі.

Святиню подарував Середнянському храму Успіння Пресвятої Богородиці колишній генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаї, тепер заступник держсекретаря Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ сусідньої країни.

Постійні відвідувачі церкви помітили святу миру і на розп’ятті Ісуса. “Тепер численні вірники проводять служби Божі біля святинь, що миро точать, просять у Господа благословення та допомоги в подоланні недугів, вирішенні світських негараздів,”- каже Середнянський селищний голова Емеріх Кріцкий.

Нагадаємо, що подібне розп’яття Ісуса на Хресті ось уже 12 рік мироточить в оселі родини Сокалів з берегівського Кідьоша. Миру з нього господиня Марія збирає в окрему посуду й відтак роздає всім охочим. По святиню сюди приїжджають вірники з усієї України та сусідньої Угорщини.

Теги: