УПЦ передала мирному населенню Донбасу допомогу вартістю 400 тисяч гривеньУ Кіровограді місцеве духовенство передало ліки для українських воїнів у міський шпиталь, на Волині священики зібрали кошти для дітей загиблих учасників АТО, а зусиллями Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань в Ровеньківську єпархію був доставлений вантаж гуманітарної допомоги на суму близько 400 тис. грн., повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

5 червня 2016 року, з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, клірики Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії на чолі з благочинним протоієреєм Стефаном Михалюком передали матеріальну підтримку дітям загиблих учасників АТО.

Кошти були зібрані раніше парафіянами благочиння. Частина пожертв була також передана до фонду благодійного фестивалю «Волинський Благовіст».

З благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, 4 червня священнослужителі Кіровограда у складі секретаря архієпископа Іоасафа протодиякона Іоанна Ганчина, голови єпархіального Відділу по взаємодії зі Збройними силами України та іншими військовими формуваннями протоієрея Євгенія Назаренка та клірика кафедрального собору Різдва Божої Матері протоієрея Михаїла Мартинюка передали ліки для поранених воїнів АТО.

Справа доброчинності відбулася в рамках акції, яку проводила Кіровоградська громадська організація «Пробудження». Вся зібрана допомога буде пізніше передана у Кіровоградський військовий шпиталь, де наразі перебуває близько 60-ти поранених військових.

Священики передали препарати першої необхідності, антибіотики та ліки для шлунково-кишкового тракту загальною кількістю біля 20-ти найменувань на суму понад п’ять тисяч гривень. Ліки були придбані на добровільні пожертви парафіян храмів міста.

Раніше, 25 травня, зусиллями Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань в управління Ровеньківської єпархії був доставлений вантаж гуманітарної допомоги на суму близько 400 тис. грн. Кошти були зібрані всіма парафіями УПЦ.

18,2 т вантажу продуктової допомоги були розфасовані в набори і роздані мирним жителям, яких опікує Ровеньківська єпархія. «Соціальне служіння завжди займало одне з перших місць в діяльності Церкви. Якщо ми робимо щось для наших ближніх, то ми робимо це Самому Господу, і цим самим виконуємо заповіді Святого Письма», – відзначив архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон.

Теги: