Архієрей УПЦ КП і керівник "Укрпошти" презентували поштову марку «Медики-волонтери за мир та реформи»11 червня 2016 року архієпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл, ієрарх УПЦ КП, взяв участь у роботі Всеукраїнського форуму «Медики-волонтери за мир та реформи», який проходив у Вінницькому національному медичному університеті імені М. І. Пирогова, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Привітавши всіх присутніх з початком роботи форуму, владика закликав вшанувати хвилиною мовчання всіх загиблих героїв. У своєму слові архієпископ подякував медикам-волонтерам за їхню жертовну працю в нелегкий час для держави та за велику кількість врятованих життів воїнів – захисників Вітчизни.

З благословення Патріарха Філарета архієпископ Михаїл нагородив посмертно медиків, які загинули, виконуючи свій обов’язок в зоні АТО: Менюка Станіслава та Кацабіна Сергія медаллю «За жертовність та любов до України». Нагороди отримали рідні загиблих героїв.

Також владика нагородив благословенними архієрейськими грамотами всіх учасників форуму за їхній прояв християнської любові та милосердя в час Революції гідності та війни на сході України.

До цієї події Укрпошта презентувала спеціальний штемпель погашення «Медики-волонтери за мир та реформи, Вінниця, 21050», виготовила поштову марку за проектом «Власна марка» та конверти, присвячені добровільним корпусам медиків-волонтерів, які працюють в зоні АТО.

Урочиста церемонія спецпогашення відбулась за участю керівника "Укрпошти" Ігоря Ткачука, депутата Вінницької облради Людмили Станіславенко, архієпископа Вінницького і Брацлавського Михаїла та заступника начальника першого добровільного мобільного шпиталю ім.М.Пирогова Олександра Гачаєва.

Вранці, перед початком форуму, біля пам’ятника загиблим героям Небесної сотні та героям АТО духовенством Вінницького благочиння УПЦ КП була звершена панахида. Разом з духовенством молились і учасники форуму.

Теги: