Науковці України і Польщі презентували виставку "Берестейська унія"У приміщенні Центрального державного історичного архіву м. Львова відкрилася спільна виставка архівних документів Центрального державного історичного архіву м. Львова, Державного архіву Львівської області, Державного архіву Івано-Франківської області та Державного архіву м. Перемишля (Республіка Польща) під назвою "Берестейська унія, 1596 – 2016 роки", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Depo.ua.

У відкритті виставки взяли участь науковці з України, Польщі, громадськість міста, працівники Державного архіву Львівської області та Перемишського архіву.

"На виставці представлені цікаві документи з фондів Державного архіву Львівської області, а саме: листування з головою Львівського облвиконкому та Уповноваженим у справах релігії у Львівській області щодо підготовки та проведення Львівського псевдособору 8-10 березня 1946 року; діяльності Гавриїла Костельника, священника УГКЦ, мовознавця, письменника (1939-1946 роки); довідка про історію Берестейської унії і боротьби українського народу проти церковної унії, складена уповноваженим у справах православної церкви при Раді Міністрів УРСР П. Ходченка; стаття невідомого автора "Йордан у Львові 1946 р. і Берестейська унія 1596 р" та інші", - розповіла директор Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс.

Теги: