Перший греко-католицький храм у Запоріжжі побудують у візантійській класиціУ Запоріжжі виділили землю під храм УГКЦ, місцеві греко-католики 18 років чекали на це рішення міськради, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Depo.ua.

Земельну ділянку площею 1,2 га у парку поблизу палацу культури Запорізького алюмінієвого комбінату, було виділено під будівництво храму запорізької греко-католицької парафії на сесії міськради. Цього рішення запорізька парафія УГКЦ чекала 18 років.

Про будівництво храму йшлося й під час відвідання запорізької парафії головою УГКЦ Верховним архієпископом Святославом Шевчуком, який 16 червня приїзжав до Запоріжжі в рамках одноденного візиту держсекретаря Ватикану П'єтро Паролін на урочисте відкриття гуманітарної акції "Папа для України".

Побачивши капличку у приватному секторі, де проводять богослужіння запорізькі греко-католики, він пообіцяв приїхати вдруге, але уже з офіційним візитом, щоб привернути увагу місцевої влади до невирішених питань громади, зокрема й про виділення земельної ділянки під будівництво храму. Схоже, міськрада вирішила прискорити цей процес і уже наприкінці червня ухвалила рішення про надання земельної ділянки церкві.

Це буде перший храм УГКЦ у Запоріжжі. Церква уже розпочала роботу над проектною документацією. “Зараз над проектом уже працює львівський архітектор Микола Гайда. Храм буде витриманий у класичному візантійському стилі”, - повідомив отець Андрій Бухвак. За його словами, на проектування знадобиться близько року. Поки що узгоджуються проектно-технічна документація.

Місце під храм вибрано дуже вдало, впевнені церковники. Це на проспекті Металургів, де належна транспортна розв’язка, тож, сюди буде зручно дістатися з будь-якого куточка міста. Крім того, тут великий парк, але він неупорядкований, і церква має намір “взяти над ним шефство”, щоб перетворити на приємне місце відпочинку містян.

Теги: