У Львові відбудеться міжнародна конференція «Святе Письмо в українській культурі: канонічні і неканонічні тексти та особливості їх рецепції»27-28 жовтня 2016 р. у Львові відбудеться Міжнародна конференція «Святе Письмо в українській культурі: канонічні і неканонічні тексти та особливості їх рецепції», яку організовує Український католицький університет, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Тheological.ucu.edu.

Як зазначають організатори події, перші переклади біблійних книг церковнослов’янською мовою з’явилися у Києві одразу ж після Володимирового хрещення Руси і мали великий вплив на різні сфери культурного життя, задавши йому своєрідний біблієцентричний характер. Як і в багатьох інших культурах, київське християнство синтезувало певні риси попередньої дохристиянської культури і дістало цікавий розвиток зі своїм  відображенням у богослужіннях і таїнствах, священних текстах і церковному календарі, в особливому духовному і монашому житті, церковній політиці і канонічному праві, церковній архітектурі та іконографії, гимнографії та церковній музиці.

Конференція передбачає три основні напрями:

1)      канонічні та неканонічні тексти Святого Письма;

2)      церковнослов’янські переклади біблійних книг;

3)      рецепція біблійних книг в українській культурі.

Конференція відбуватиметься 27 жовтня на  Філософсько-богословському факультеті (вул. Хуторівка, 35-А https://theological.ucu.edu.ua/); 28 жовтня на Гуманітарному факультеті Українського католицького університету (вул. Козельницька, 2-Аhttps://clio.ucu.edu.ua/). Відкрита реєстрація.

Останній термін реєстрації для участі у конференції 31 серпня 2016 року. Про включення доповідей буде повідомлено до 10 вересня 2016 року. Проїзд та проживання -- за рахунок учасників конференції.

Контактна особа: Дарія Сироїд darka@ucu.edu.ua

Теги: