Папа Франциск благословить ікону для ВолиніВ останній день Світового Дня молоді, в Кракові, під час меси Папа Франциск освятить реконструйований Фондом культурної спадщини Польщі Образ Богоматері Казимирської - покровительки Волині. Після чого ікона відправиться до Колегіального костелу Святої Трійці в містечку Олика, Волинської області, в якому Фонд протягом трьох років проводив реставраційні роботи, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Сatholic-media.org.

«Це велика подія не лише для віруючих нашої дієцезії, а й для всіх тих, хто історично пов'язаний з Волинню», – зазначив єпископ Луцької дієцезії Віталій Скомаровський.


«Символічно, що саме в Кракові, місті святого Йоана Павла II, який відновив Луцьку дієцезію після розпаду Радянського Союзу, буде освячено ікону Богоматері, яку привезе молодь з Польщі та представники з нашої діїцезії», - додав він.

Фонд зазначає, що оригінальна ікона Матері Божої з Дитятком була привезена з Палестини в XVII столітті Миколаєм Кшиштофом Радзивіллом і до 1939 року вона знаходилася в Олицькому замку.

Зроблена в XVII столітті копія була об'єктом поклоніння у храмі в Казімєрці. Але під час Другої світової війни – ікона зникла. Також невідома доля ікони, яка знаходилася в Олицькому замку.

Реставрація Колегіального костелу Святої Трійці нині є найбільшим проектом відновлювальних робіт, що здійснюються за польський кошт за кордоном.

Теги: