Монографію архієпископа Любомира Гузара «Андрій Шептицький Митрополит Галицький провісник екуменізму» висувають на міжнародну преміюМіжнародна рада експертів визначила п’ять наукових робіт, які претендуватимуть на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на І-pro.kiev.ua.

У номінації «За визначний особистий внесок у розвиток суспільно-гуманітарних наук» члени Ради експертів рекомендували до розгляду журі монографію архієпископа УГКЦ Любомира Гузара, «Андрій Шептицький Митрополит Галицький (1901-1944) провісник екуменізму» та тритомну монографію авторського колективу у складі: Юрій Макар, Михайло Горний, Віталій Макар, «Від депортації до депортації. Суспільно-політичне життя холмсько-підляських українців (1915- 1945 рр). Дослідження. Спогади. Документи».

У номінації «За вагомий внесок у розвиток україністики» на розгляд журі будуть представлені роботи: Тетяни Огнєвої, монографія «Театр і кіно у контексті мистецтвознавчих концепцій початку ХХ століття»; Євгена Нахліка, монографія «Перелицьований світ Івана Котляревського: текст-інтертекст-контекст»; Василя Чернеця та Валерія Бітаєва, Українська енциклопедія етномистецтвознавства та етнокультури».

На сьогодні, усі п’ять робіт передано на розгляд Міжнародного журі, а 4-5 серпня у Відні відбудеться науково міждисциплінарна дискусія, в ході якої журі визначить лауреатів премії.

Церемонія нагородження лауреатів премії відбудеться 27 серпня 2016 року на батьківщині Івана Франка у м. Дрогобичі.

Фото Facebook

Теги: